Skip to content

بایدها و نبایدهای غذایی در بیماری آرتریت

رژیم غذایی در بیماری آرتریت

رژیم غذایی در بیماری آرتریت

آرتریت یک بیماری شایع سلامتی است که شامل التهاب مزمن در مفاصل می شود. بسته به نوع آن باعث درد و آسیب به مفاصل، استخوان ها و سایر قسمت های بدن می شود. بیش از 100 نوع آرتریت وجود دارد که شایع ترین نوع آن استئوآرتریت است. در واقع، تا 40 درصد از مردان و 47 درصد از زنان ممکن است در طول زندگی خود به آرتروز مبتلا شوند. در همین حال، آرتریت روماتوئید (RA) و آرتریت پسوریاتیک شرایط التهابی هستند که بیماری های خود ایمنی در نظر گرفته می شوند. نقرس یکی دیگر از انواع شایع آرتریت التهابی است. تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم غذایی در بیماری آرتریت و مداخلات غذایی، مانند حذف برخی غذاها و نوشیدنی‌ها، ممکن است شدت علائم را در افراد مبتلا به آرتریت التهابی و آرتروز کاهش دهد و همچنین کیفیت کلی زندگی آنها را بهبود بخشد. رژیم غذایی در بیماری آرتریت از اهمیت بالایی برخوردار است.

انواع آرتریت

انواع مختلفی از آرتریت وجود دارد که همه آنها باعث درد، تورم و سفتی در مفاصل می شوند. انواع آرتریت شامل:

  • آرتریت روماتوئید (RA)
  • آرتریت پسوریاتیک
  • آرتریت روماتویید جوانان
  • نقرس
  • لوپوس
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان
انواع آرتریت

مواد غذایی که باید از مصرف آنها اجتناب کرد

علائم آرتریت می تواند با پیروی از رژیم غذایی صحیح و اصلاح سبک زندگی بهبود یابد. 

شکر اضافی 

افراد مبتلا به آرتریت باید مصرف قندهای اضافی را محدود کنند.  قندهای افزوده شده در آب نبات، نوشابه، بستنی و بسیاری از مواد غذایی دیگر، از جمله مواردی مانند سس باربیکیو، یافت می شود.علاوه بر این، نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به آرتریت را افزایش دهد.

گوشت های فرآوری شده و قرمز

گوشت قرمز و فرآوری شده  با افزایش التهاب می تواند  علائم آرتریت را افزایش دهد.رژیم های غذایی که حاوی میزان زیادی گوشت های فرآوری شده و قرمزهستند ، سطوح بالایی از نشانگرهای التهابی مانند اینترلوکین-6 (IL-6)، پروتئین واکنشی C (CRP) و هموسیستئین را نشان می دهند.برعکس، رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه خواری که گوشت قرمز در آنها حذف می شود ، علائم آرتریت را بهبود می‌بخشند.

لبنیات پرچرب در رژیم غذایی در بیماری آرتریت

لبنیات دسته بندی گسترده ای است که شامل همه چیز از ماست و پنیر گرفته تا شیر و بستنی می شود. میزان چربی و قند بر اساس محصول به میزان قابل توجهی تغییر می کند.به طور کلی، در صورت ابتلا به آرتروز، از لبنیات پرچرب و محصولات حاوی قند اضافه خودداری کنید، زیرا تحقیقات ارتباط بین رژیم غذایی پرچرب و واکنش های التهابی را نشان داده است.اگر مشکوک به حساسیت یا عدم تحمل لبنیات هستید، لبنیات را برای مدت کوتاهی حذف کنید. حذف لبنیات می تواند کمک کند  تا متوجه بشوید که وقتی لبنیات در رژیم غذایی در بیماری آرتریت وجود ندارد، چه تغییراتی در علائم ایجاد می شود. توجه داشته باشید که برخی از محصولات لبنی  مانند ماست و کفیر  دارای پروبیوتیک ها یا باکتری های مفید هستند. پروبیوتیک ها باکتری های مفید روده را افزایش می دهند و باعث کاهش التهاب می شوند که نتیجه آن  کاهش علائم آرتریت است. 

غذاهای حاوی گلوتن

گلوتن گروهی از پروتئین های موجود در گندم، جوو چاودار است. برخی از تحقیقات مصرف آنها را با افزایش التهاب مرتبط می‌دانند و نشان می‌دهند که مصرف مواد غذایی  بدون گلوتن می تواند علائم آرتریت را کاهش دهد .

نقش نمک در رژیم غذایی در بیماری آرتریت

بدن برای بسیاری از عملکردها به سدیم موجود در نمک نیاز دارد، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند سلامتی را به خطر بیندازد. مصرف زیاد نمک با افزایش التهاب و افزایش خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید مرتبط است.به دنبال غذاهایی باشید که سدیم کمی دارند و نمک اضافه ندارند. سعی کنید غذای خود را با گیاهان و ادویه جات مانند فلفل آسیاب شده، پونه کوهی، زیره، سیر یا پودر خرد شده یا پودر پیاز طعم دار کنید.

نمک در رژیم غذایی در بیماری آرتریت

الکل

از آنجایی که الکل علائم آرتریت را بدتر می کند، هر فردی که آرتریت التهابی دارد باید مصرف آن را محدود کند یا از آن اجتناب کند. مصرف الکل ممکن است دفعات و شدت حملات نقرس را نیز افزایش دهد. پس از مصرف الکل در رژیم غذایی در بیماری آرتریت پرهیز کنید.

روغن های گیاهی خاص

رژیم های غذایی سرشار از چربی های امگا 6 و میزان کم چربی های امگا 3 علائم آرتروز و آرتریت روماتوئید را بدتر می کنند این چربی ها برای سلامتی ضروری هستند. با این حال، نسبت نامتعادل امگا 6 به امگا 3 در اکثر رژیم های غذایی غربی التهاب را افزایش می دهد .کاهش مصرف غذاهای سرشار از چربی های امگا 6، مانند روغن های گیاهی، در حالی که افزایش مصرف غذاهای غنی از امگا 3 مانند ماهی های چرب ممکن است علائم آرتریت را بهبود ببخشند.

غذاهای سرخ شده

غذاهای سرخ شده اغلب در روغن هایی پخته می شوند که دارای چربی اشباع شده و اسیدهای چرب امگا 6 هستند. هر دو با افزایش التهاب و افزایش علائم آرتریت همراه هستند.غذاهای سرخ شده اغلب دارای نمک و شکر اضافه شده هستند که می تواند منجر به افزایش التهاب شود.

نوشیدنی های شیرین شده با شکر

نوشابه، آب میوه، چای شیرین و سایر نوشیدنی های شیرین اغلب حاوی مقدار زیادی قند هستند. حتی مصرف کم تا متوسط نوشیدنی های شیرین نیز باعث افزایش التهاب می شوند.

کربوهیدرات های تصفیه شده

هنگامی که دانه ها به آرد سفید یا برنج سفید تبدیل می شوند، بیشتر فیبر و مواد مغذی انها از بین می روند. این  مسئله باعث می شود دانه به عنوان یک کربوهیدرات ساده باقی بماند که احتمال افزایش قند خون و افزایش التهاب در آنها بیشتر است.افراد مبتلا باید  کربوهیدرات های پیچیده تری مانند برنج قهوه ای، کینوا و غلات کامل مصرف کنند.

کلام پایانی 

اگرمبتلا به آرتریت هستید ، یک رژیم غذایی سالم واصلاح سبک زندگی می تواند به بهبود علائم کمک کند.باید از برخی غذاها و نوشیدنی ها، از جمله غذاهای بسیار فرآوری شده، گوشت قرمز، غذاهای سرخ شده و آنهایی که سرشار از قندهای اضافه شده هستند، اجتناب کنید.به خاطر داشته باشید که عوامل سبک زندگی مانند سطح فعالیت، وزن بدن و وضعیت سیگار کشیدن نیز برای مدیریت آرتریت حیاتی هستند.

منابع نوشته

https://www.healthline.com/nutrition/foods-to-avoid-arthritis#The-bottom-line

https://www.verywellhealth.com/foods-to-avoid-with-arthritis-5090739

https://www.medicalnewstoday.com/articles/foods-to-avoid-with-arthritis#types-of-arthritis

مطالب مرتبط