كــمكاري تیروئیــد سبب بی ثباتی خلق وخو می شود.
نقش غده تیروئید
غـدة تیروئیـد یکـی از غـدد درون ریـز مهـم بـدن اسـت کـه بـه طـور کلـی میـزان سـوخت و سـاز انـرژی بـدن را تنظیـم میکنــد؛ علاوه بر آن نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی بدن دارد به گونه ای که کمبــود و یــا اختلال در عملکــرد هورمـونهای تیروئیدی عـوارض عصبـی فراوانـی را بـه همـراه دارد…
این هورمونها نقش مهمی را در عملکردهای زیر دارند:
- تکوین مغز جنین
- مهارتهای کلامی و حرکتی
- قدرت بینایی
- تنظیم پیامهای عصبی
- محافظت از سلول های عصبی
كــمكاري تیروئیــد میتوانــد ســبب اختلالات زیر گردد :
- بی ثباتــی خلــق و خــو
- افســردگی
- زوال عقــل
- اختــلال در حافظــه
- مشــکالت روانــی
در این بیماری میزان هورمون تیروئید کمتر از حالت طبیعی تولید میشود.
سطح پایین هورمون تیروئید با تاثیر خود روی بدن، باعث می شود احساس خستگی و افسردگی کنید.
علایم شاخص کم کاری تیروئید:
- احساس خستگی مفرط
- خشکی پوست و مو و ناخن
- یبوست
- فراموشی
- افزایش وزن
- خواب آلودگی
تشخیص صحیح و درمان افسردگی ناشی از کم کاری تیروئید
زمانی که افراد احساس خستگی می کنند، کسل هستند و حوصله انجام کاری را ندارند، افکار منفی و پریشان دارند؛ ممکن است به بیماری کمبود تیروئید مبتلا شده باشند. پس لازم است پزشک متخصص قبل از تجویز داروهای ضد افسردگی و تثبیت کننده خلق وخو ، این احتمال را بررسی و برای بیمار آزمایشات تیروئید را تجویزکند، زیرا تشخصیص اشتباه و مصرف برخی داروهای ضد افسردگی موجب تشدید بیماری تیروئید می شوند.
رعایت رژیم غذایی صحیح
بسیاری از بیماران مبتلا به افسردگی که به نوعی افسردگی ناشی از کم کاری تیروئید دارند برای رفع حالت خستگی و عدم تمرکز خود به مصرف شکر و مواد کافئین دار روی میآورند. مواد خوراکی شیرین، کالری بالایی دارند و موجب چاقی درافراد، اختلالات هورمونی و تشدید حالت افسردگی در فرد می شوند و مواد کافئین دار فرایند جذب هورمون تیروئید را مختل میکند. بنابراین فرد باید مصرف میوه ها و سبزیجات، نوشیدنی های طبیعی و ماهی که نقش موثری در شادابی فرد دارند را جایگزین کند.