Skip to content

مقدار مجاز مصرف میوه در طول روز

محدودیت مصرف میوه

چه مقدار میوه در روز بخورید؟

میوه جات بخشی مهمی در رژیم غذایی سالم است. در حقیقت ، رژیم های غذایی حاوی میوه با انواع فواید سلامتی از جمله کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها در ارتباط هستند، با این حال ، برخی از افراد به دلیل قند موجود در میوه نگران هستند که خوردن زیاد آن ممکن است مضر باشد.از آنجا که فیبر و محتوای مایعات میوه  زیاد است به احساس سیری در فرد کمک می کند.

میوه جات از نظر تغذیه ای متفاوت هستند، اگرچه آنها به طور معمول حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و سایر ترکیبات مانند آنتی اکسیدان ها هستند که برای بدن مفید می باشد. برای یک فرد معمولی، خوردن مقدار زیادی میوه ممکن است خطر سلامتی نداشته باشد، به شرطی که بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم باشد.

میوه جات
میوه جات

فواید مصرف میوه جات

ترکیب مواد مغذی میوه در انواع مختلف بسیار متفاوت است، اما همه انواع آن ها حاوی مواد مغذی مهمی هستند.

کمک به کاهش وزن 

میوه ها حاوی مواد مغذی زیاد و نسبتاً کم کالری هستند و این باعث می شود که گزینه مناسبی برای افرادی باشد که اهداف کاهش وزن را دنبال می کنند. علاوه بر این ، آنها سرشار از آب و فیبر هستند، که به افزایش احساس سیری کمک می کنند. در حقیقت، مطالعات متعدد نشان می دهد که خوردن میوه با کاهش کالری دریافتی همراه است و ممکن است به مرور زمان به کاهش وزن نیز کمک کند. برعکس میوه، نوشیدن مقدار زیادی آب میوه با افزایش کالری دریافتی در ارتباط است و ممکن است خطر ابتلا به چاقی و سایر بیماری های جدی را افزایش دهد. به همین دلیل، از نوشیدن مقدار زیادی آب میوه خودداری کنید و به جای آن از میوه ها بخورید.

کاهش خطر ابتلا به بیماری ها 

رژیم های غذایی حاوی میوه ها و سبزیجات با خطر کمتری در بسیاری از بیماری های جدی از جمله سرطان، دیابت و بیماری های قلبی مرتبط هستند. در حالی که بسیاری از مطالعات مصرف میوه و سبزیجات را به طور کلی بررسی می کنند، مطالعات کمی وجود دارد که مزایای میوه ها را به طور خاص بررسی می کند. مصرف میوه جات با کاهش خطر بیماری های قلبی ، دیابت نوع دو ، کاهش فشارخون ، کنترل قند خون و کاهش ابتلا بسیاری از بیماری های دیگر همراه است. 

هیدراته کردن بدن

برخی از میوه ها دارای محتوای آب فوق العاده بالایی هستند که به حفظ رطوبت بدن کمک می کنند. در حالی که نوشیدن آب همیشه بهترین گزینه جهت هیدراته کردن بدن است ، خوردن میوه می تواند به هیدراته کردن بدن کمک کند. به عنوان مثال هندوانه سرشار از آب است ، 92 درصد توت فرنگی از آب تشکیل شده، 90 درصد گریپ فروت و طالبی نیز از آب تشکیل شده است. 

سرشار از آنتی اکسیدان 

رادیکال های آزاد اتم های ناپایدار و ناخوشایندی هستند که باعث سریعتر پیر شدن ما می شوند ، به سلول های سالم آسیب می رسانند و حتی باعث سرطان می شوند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که به مبارزه با آنها کمک می کنند. تقریبا تمام میوه جات سرشار از آنتی اکسیدان هستند.

کمک به کاهش فشارخون و کلسترول

میوه جات تازه فقط مقادیر کمی سدیم دارند، به همین دلیل مصرف آنها به کاهش فشارخون کمک می کند. کلسترول به هیچ وجه در میوه ها و سبزیجات وجود ندارد بنابراین منبع غذایی مفیدی برای افرادی می باشد که کلسترول بالایی دارند.

آیا می توان بیش از حد میوه مصرف کرد؟

گرچه خوردن بیش از حد هرماده غذایی  ممکن است خوب نباشد ، اما به احتمال زیاد مصرف زیاد میوه مضرات خاصی ایجاد نمی کند. البته توجه به این نکته ضروری است که میوه ها به دلیل آب و فیبر بالایی که دارند سیر کننده هستند به همین دلیل نمی توان به میزان زیاد از آن ها استفاده کرد. تحقیقات نشان داده تعداد زیادی از مردم نه تنها به میزان زیاد بلکه حداقل میزان مصرف میوه را نیز در برنامه غذایی خود ندارند. 

نگرانی اصلی در مورد ازدیاد مصرف میوه ، مقدار قند موجود در آن ها است. میوه ها قندهای طبیعی زیادی دارند و بدن ممکن است قندها را به چربی تبدیل کند تا بعداً از آنها استفاده کند. این قندها به تنهایی ممکن است شاخصی برای افزایش وزن و سایر مسائل متابولیکی باشد. این باعث می شود برخی از افراد احساس کنند که خوردن زیاد قند می تواند سطح چربی را افزایش داده و منجر به افزایش وزن شود. این تصور به دلیل خواصی که میوه دارد و احساس سیر کننده ای که ایجاد می کند احتمال وقوع کمی دارد. 

میوه جات
میوه جات

مصرف چه میزان میوه ایده آل است ؟

مصرف میوه جات نیز مانند تمام مواد غذایی دیگر باید به صورت اعتدال باشد. توصیه عمومی برای مصرف میوه و سبزی حداقل 400 گرم در روز یا پنج وعده 80 گرمی است. یک وعده 80 گرمی معادل یک قطعه کوچک به اندازه یک توپ تنیس است. برای میوه ها و سبزیجاتی که با فنجان قابل اندازه گیری هستند ، یک وعده تقریبا 1 فنجان است. این توصیه از آنجا ناشی می شود که خوردن پنج وعده میوه و سبزیجات روزانه با کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری هایی مانند بیماری های قلبی ، سکته مغزی و سرطان همراه است. نیازهای فردی به میوه ها و سبزیجات تازه می تواند براساس موارد زیر متفاوت باشد:

  • قد
  • وزن
  • جنسیت
  • سن
  • فعالیت بدنی
  • شرایط سلامتی

تا زمانی که فرد از یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از منابع دیگر غذاهای کامل استفاده می کند ، خوردن میوه جات تقریباً به هر میزان ممکن است یک افزودنی سالم برای اکثر رژیم های غذایی باشد. عوامل دیگر ، از جمله شرایط متابولیکی مانند دیابت ، ممکن است بر این مقدار تأثیر بگذارد. برخی از منابع معتبر توصیه می کند که افراد دیابتی باید میوه بخورند ، مصرف میوه جات کامل غنی از فیبر به جای آب میوه ها و غذاهای نشاسته ای می تواند مفید باشد. میوه های غیر نشاسته ای شاخص گلیسمی پایینی دارند. علاوه بر این ، هر برنامه غذایی خاصی که فرد دنبال کند ممکن است میزان میوه ای که می خورد را تغییر دهد.

کلام پایانی 

خوردن میوه کامل باعث سلامتی می شود و می تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های جدی را کاهش دهد. میوه بخشی مهم در بسیاری از رژیم های غذایی است ، زیرا مواد مغذی لازم ، ویتامین ها و سایر ترکیبات سالم مانند آنتی اکسیدان ها را تأمین می کند. در حالی که بیشتر مطالعات نشان می دهد که مقدار مطلوب دو تا پنج وعده میوه در روز است ، اما به نظر می رسد خوردن بیشتر هیچ ضرری ندارد. تا زمانی که رژیم کتوژنیک دنبال نکنید یا نوعی عدم تحمل نداشته باشید ، هیچ دلیلی برای محدود کردن میزان میوه جات مصرفی شما وجود ندارد.

منابع نوشته 

https://www.healthline.com/nutrition/how-much-fruit-per-day#TOC_TITLE_HDR_9

https://www.insider.com/eating-too-much-fruit-side-effects-2017-10

https://www.medicalnewstoday.com/articles/is-too-much-fruit-bad-for-you#summary

https://www.creativehealthyfamily.com/top-10-reasons-why-you-need-to-eat-fruit/

مطالب مرتبط