Skip to content

بادمجان و 8 مورد از فواید سلامتی آن

بادمجان

فواید بادمجان

بادمجان از خانواده گیاهان شب بو است و در بسیاری از غذاهای مختلف در سراسر جهان استفاده می شود. اگرچه اغلب به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود، اما در حقیقت یک میوه است، زیرا از یک گیاه گلدار رشد می کند و حاوی دانه است. انواع مختلفی بادمجان وجود دارد که از نظر اندازه و رنگ متفاوت هستند. در حالی که بادمجان با پوست بنفش تیره رایج ترین نوع است ،اما  می تواند قرمز، سبز یا حتی سیاه باشد. بادمجان علاوه بر اینکه مزه خاصی به غذا می دهد ، فواید زیادی برای سلامتی نیز دارد. 

بادمجان
بادمجان

مواد مغذی در هر وعده

یک وعده 3.5 اونس (100 گرم) بادمجان دارای:

  • کالری: 25
  • پروتئین: 1 گرم
  • چربی: 0.2 گرم
  • کربوهیدرات: 6 گرم
  • فیبر: 3 گرم

یک وعده همچنین دارای ویتامین هایی مانند:

  • فولات: 22 میکروگرم
  • ویتامین A: 23 واحد بین المللی
  • ویتامین C: 2.2 میلی گرم
  • ویتامین K: 3.5 میکروگرم

موادمعدنی یک وعده بادمجان نیز شامل:

  • کلسیم: 9 میلی گرم
  • آهن: 0.23 میلی گرم
  • منیزیم: 14 میلی گرم
  • فسفر: 24 میلی گرم
  • پتاسیم: 229 میلی گرم

فواید بادمجان 

یک وعده بادمجان می تواند حداقل 5 درصد از نیاز روزانه فرد به فیبر، مس، منگنز، B-6 و تیامین را تامین کند. همچنین حاوی سایر ویتامین ها و مواد معدنی است.

منبع غنی از آنتی اکسیدان 

بادمجان منبع ترکیبات فنلی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که به بدن کمک می کنند رادیکال های آزاد را از بین ببرد ، مولکول های ناپایداری که در صورت تجمع در مقادیر زیاد می توانند به سلول ها آسیب برسانند. غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ممکن است به پیشگیری از بیماری ها کمک کنند.از جمله آنتی اکسیدان های موجود در بادمجان می توان به آنتوسیانین ها از جمله ناسونین، لوتئین و زآگزانتین اشاره کرد.

بهبود سلامت قلب

فیبر، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین B-6 و آنتی اکسیدان های موجود در بادمجان همگی از سلامت قلب حمایت می کنند. مصرف غذاهای حاوی فلاونوئیدهای خاص، از جمله آنتوسیانین ها، به کاهش نشانگرهای التهابی که خطر بیماری قلبی را افزایش می دهند، کمک می کند.

بهبود سطح کلسترول خون

بادمجان حاوی فیبر زیادی می باشد این مسئله به بهبود سطح کلستورل کمک می کند. علاوه بر فیبر موجود در بادمجان  اسید کلروژنیک، یک آنتی اکسیدان اولیه در بادمجان، می تواند سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول “بد” را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را کاهش دهد.

سرطان

پلی فنول های موجود در بادمجان به محافظت از بدن در برابر سرطان کمک می  کنند. آنتوسیانین ها و اسید کلروژنیک از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. در دراز مدت، این مسئله به جلوگیری از رشد تومور و گسترش سلول های سرطانی  نیز کمک  می کند.آنتوسیانین‌ها با جلوگیری از تشکیل رگ‌های خونی جدید در تومور، کاهش التهاب و مسدود کردن آنزیم‌هایی که به گسترش سلول‌های سرطانی کمک می‌کنند، گسترش سلول های سرطانی را کاهش می دهند. 

بهبود عملکرد شناختی

ناسونین، آنتوسیانین موجود در پوست بادمجان، به محافظت از غشای سلول های مغز در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. ناسونین همچنین به انتقال مواد مغذی به سلول‌ها و دفع مواد زائد به بیرون نیز کمک می‌کند.آنتوسیانین ها با جلوگیری از التهاب عصبی و تسهیل جریان خون به مغزباعث کارکرد بهتر مغز می شوند. این  مسئله می تواند به جلوگیری از از دست دادن حافظه و سایر جنبه های زوال ذهنی مرتبط با سن کمک کند.تحقیقات نشان داده‌اند که ناسونین می تواند تجزیه چربی‌ها را در مغز کاهش دهد، فرآیندی که می‌تواند باعث آسیب سلولی شود.

مدیریت وزن

فیبر می تواند به افراد در مدیریت وزن کمک کند. فردی که از یک رژیم غذایی پر فیبر پیروی می کند کمتر دچار پرخوری می شود، زیرا فیبر می تواند به فرد کمک کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کند.بادمجان حاوی فیبر زیادی است و کالری کمی دارد در نتیجه برای گنجاندن در یک رژیم غذایی کم کالری مفید است . البته می تواند روغن زیادی را در هنگام سرخ کردن به خود جذب کند. به همین دلیل افرادی  که اهداف کاهش وزن دارند آنها را به روش دیگری، مانند کبابی یا سرخ کردن باید استفاده کنند. 

سلامت چشم

این گیاه حاوی آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین است.لوتئین در بهبود سلامت چشم مفید است ، هم چنین به جلوگیری از دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن کمک می کند، که می تواند منجر به از دست دادن بینایی در افراد مسن شود.

کنترل قند خون 

افزودن این میوه به رژیم غذایی می تواند به کنترل قند خون کمک کند.بادمجان سرشار از فیبر می باشند که به طور دست نخورده از دستگاه گوارش عبور می کند .فیبر می تواند قند خون را با کاهش سرعت هضم و جذب قند در بدن کاهش دهد. جذب آهسته تر، سطح قند خون را ثابت نگه می دارد و از جهش آن جلوگیری می کند. پلی فنول ها یا ترکیبات گیاهی طبیعی موجود در غذاهایی مانند بادمجان می توانند جذب قند را کاهش داده و ترشح انسولین را افزایش دهد، که هر دو می توانند به کاهش قند خون کمک کنند .

عوارض جانبی 

برخی از افراد باید در مصرف این میوه اعتدال داشته باشند. 

جذب ناسونین و آهن

ناسونین، یک ماده شیمیایی گیاهی موجود در بادمجان، با آهن متصل شده و آن را از سلول ها خارج می کند. این فرآیند که به عنوان کیلاسیون آهن شناخته می شود، ممکن است برای افرادی که آهن زیادی در بدن خود دارند مفید باشد.در همین حال، افرادی که سطح آهن پایینی دارند، نباید مقادیر زیادی از غذاهای حاوی ناسونین مصرف کنند.

مسمومیت با سولانین

بادمجان ها جزئی از خانواده شب بو هستند. شب بو حاوی آلکالوئیدهایی از جمله سولانین است که می تواند سمی باشد. سولانین گیاهان در حالی که هنوز در حال رشد هستند محافظت می کند.خوردن برگ یا غده این گیاهان می تواند منجر به علائمی مانند سوزش گلو، حالت تهوع و استفراغ و آریتمی قلبی شود. بادمجان حاوی مقادیر کمی سولانین است و مصرف مقادیر کم تا متوسط ​​آن تأثیر قابل توجهی ندارد.

حساسیت به بادمجان

در موارد نادر، یک یا چند ترکیب باعث واکنش آلرژیک می شود. احتمالا علائم ایجاد واکنش آلرژیک وجود پروتئین انتقال چربی در گیاه می باشد.علائم  این واکنش شامل کهیر، تورم و مشکل در تنفس است.  هر فردی که این علائم را تجربه می کند باید کمک فوری پزشکی دریافت کند، زیرا ممکن است آنافیلاکسی، یک واکنش آلرژیک تهدید کننده زندگی، داشته باشد.

اگزالات و سنگ کلیه

بادمجان حاوی اگزالات است. اگزالات ها می توانند در تشکیل سنگ کلیه در برخی از افرادی که مستعد جذب اگزالات هستند کمک کند. بدون درمان، سنگ کلیه می تواند منجر به آسیب حاد کلیه یا مرگ کلیه شود. غذاهای حاوی اگزالات، مانند بادمجان، ممکن است برای افراد مستعد ابتلا به سنگ کلیه مناسب نباشد. هر فردی که این بیماری را دارد باید مصرف غذاهای حاوی اگزالات را محدود کند.

کلام پایانی 

بادمجان یک غذای پر فیبر و کم کالری است که سرشار از مواد مغذی است و فواید بالقوه زیادی برای سلامتی دارد.از کاهش خطر بیماری قلبی گرفته تا کمک به کنترل قند خون و کاهش وزن، بادمجان افزودنی ساده و خوشمزه برای هر رژیم غذایی می باشد. 

منابع نوشته :

https://www.healthline.com/nutrition/eggplant-benefits#TOC_TITLE_HDR_9

https://www.webmd.com/food-recipes/eggplant-health-benefits#:~:text=Eggplant%20has%20antioxidants%20like%20vitamins,sugar%20if%20you%20have%20diabetes.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/279359#takeaway

مطالب مرتبط

عوارض زایمان زودرس
دانستنی های پزشکی
هومن حجتی

عوارض زایمان زودرس

عوارض زایمان زودرس همه نوزادان نارس عوارض سلامتی ندارند. اما زود به دنیا آمدن می‌تواند مشکلات پزشکی کوتاه مدت و طولانی مدت ایجاد کند. به

ادامه مطلب »