Skip to content

6 راه برای درمان آرتروز زانو

6 راه برای درمان آرتروز زانو

آرتروز باعث تورم و التهاب مفاصل می‌شود و معمولاً روی زانو تاثیر می‌گذارد. ممکن است افراد هنگام حرکت دادن زانوی خود احساس سفتی و ضعف در حرکت دادن زانو کرده و یا زانویشان صدا دهد. اصطلاح آرتروز در شرایطی به کار برده می‌شود که ممکن است التهاب یا سوزشی در مفاصل یا بافت‌ها احساس شود. بسیاری از این شرایط می‌توانند روی زانو تاثیر بگذارند. در این مقاله علائم مختلف آرتروز زانو بررسی شده و همچنین اطلاعاتی در مورد روش‌های تشخیص و درمان ارائه می‌شود.

درد زانو ناشی از آرتروز چه حسی دارد؟

با فشار و کشیدگی زیادی که طی سالیان روی زانوی ما وارد می‌شود، جای تعجب نیست که بسیاری از مردان و زنان در سنین مختلف از درد زانو شکایت کنند. اگرچه مطمئناً دلایل جدی‌تری برای به وجود آمدن درد زانو وجود دارد، اما در بسیاری از افراد، درد زانو موقتی بوده و تقریباً بی‌ضرر است. با این حال اگر فکر می‌کنید درد زانوی شما ممکن است ناشی از آرتروز زانو باشد، در اینجا چند مورد از علائم و نشانه‌های چنین دردی را بیان می‌کنیم که می‌بایست مراقب بروز آنها باشید.

علائم و نشانه های آرتروز زانو:

شروع تدریجی درد

در برخی موارد ممکن است درد آرتروز زانو به طور ناگهانی به وجود بیایید، اما در بیشتر موارد این درد به تدریج ایجاد می‌شود و درد آن بیشتر می‌شود. 

سفتی مفصل

یکی از شایع‌ترین علائم آرتروز زانو این است که زانوی اکثر بیماران سفت می‌شود. این مسئله اغلب بعد از مدت طولانی بی‌تحرک بودن به وجود می‌آید مانند بی‌تحرکی به دلیل خوابیدن یا مسافرت با ماشین یا هواپیما. بالعکس سفتی روزمره زانو که ممکن است هنگام بیدار شدن از خواب یا در مواقع دیگر ایجاد شود، سفتی ایجاد شده به واسطه آرتروز زانو معمولاً طولانی‌تر و شدیدتر است.

تورم و التهاب

در برخی بیماران که نوع خاصی از آرتروز را دارند ممکن است در اطراف مفصل تورم، قرمزی، گرمی و حساسیت به لمس وجود داشته باشد. این علائم می‌تواند به خاطر مایع مفصلی یا دیگر مسائل ایجاد شوند.

محدودیت در حرکت مفصل

در مردان و زنانی که دچار آرتروز زانو شده‌اند، انجام فعالیت‌هایی که زمانی به راحتی و سادگی انجام می‌دادند ممکن است با محدودیت و درد همراه بوده و برایشان سخت یا غیر ممکن شده باشد. پیاده‌روی، دویدن یا سوار شدن و خارج شدن از اتومبیل اغلب می‌تواند برای بیماران مبتلا به آرتروز زانو چالش‌برانگیز باشد. آسیب ‌دیدن و از بین رفتن غضروف معمولاً باعث ایجاد چنین مشکلی می‌شود.

همچنین بخوانید: همه چیز درباره ی آرتروز و استئوآرتریت

روش‌های درمان درد آرتروز زانو چیست؟

1- وزن خود را کنترل کنید

وزن شما می‌تواند تاثیر زیادی در بروز علائم آرتروز داشته باشد. اضافه وزن فشار زیادتری به مفاصل، به خصوص زانو، ران‌ و مچ پا وارد می‌کند. کالج روماتولوژی و بنیاد آرتروز آمریکا به شدت توصیه کرده است که در صورت داشتن استئوآرتریت، آرتروز زانو و اضافه وزن یا چاقی، وزن خود را کاهش دهید.

پزشک و متخصص تغذیه شما می‌تواند برای بهبود این بیماری وزنی را مشخص کرده و برنامه‌ای بچیند تا به آن وزن دست یابید.

کاهش فشار حاصل از وزن بالا می‌تواند:

  • باعث بهبود حرکت شود
  • درد را کم کند
  • از آسیب‌های احتمالی آینده جلوگیری کند

با استفاده از سیستم نوبت دهی زیر می توانید برای دریافت نوبت مشاوره آنلاین کاهش وزن اقدام کنید:

Loading...

2- به اندازه کافی ورزش کنید

اگر آرتروز دارید ورزش می‌تواند به شما کمک کند تا:

  • وزنتان را کنترل کنید
  • مفاصلتان انعطاف‌پذیر باقی بماند
  • عضلات اطراف مفاصلتان تقویت شوند و در نتیجه پشتیبان مفاصل برای تحمل فشار باشند

پزشکان اکیداً توصیه می‌کنند که می‌بایست یک برنامه ورزشی مناسب داشته باشید. ورزش زیر نظر یک مربی یا در کنار شخص دیگر ممکن است بسیار مفید باشد، زیرا انگیزه را افزایش می‌دهد.

همچنین بخوانید: تاثیر ورزش بر بیماری آرتروز

برخی از ورزش‌های مناسب برای این دسته از بیماران عبارتند از:

  • پیاده‌روی
  • دوچرخه‌سواری
  • تای چی
  • ورزش‌های آبی
  • شنا

3- از سرد و گرم درمانی استفاده کنید

سرما و گرما درمانی می‌تواند به تسکین درد و التهاب آرتروز کمک کند.

  • گرما درمانی می‌تواند شامل دوش آب گرم به مدت طولانی در صبح برای کمک به کاهش سفتی و استفاده از پتو برقی یا پد گرم‌کننده مرطوب برای کاهش درد شبانه باشد.
  • سرما درمانی می‌تواند به تسکین درد، تورم و التهاب مفاصل و آرتروز زانو کمک کند. یک بسته یخ ژله‌ای یا یک کیسه سبزیجات منجمد را درون یک حوله بپیچید و برای تسکین سریع درد آن را به مفاصلی که درد می‌کنند بمالید. به هیچ عنوان خود یخ را مستقیما به پوست نمالید.
  • کپسایسین از فلفل تند به دست می‌آید و ترکیبی از برخی پماد‌ها و کرم‌های موضعی است که می‌توانید بدون نسخه پزشک آن را خریداری کنید. این محصولات گرمایی ایجاد می‌کنند که می‌تواند درد مفاصل را تسکین دهد.
سرما درمانی برای آرتروز زانو

4- طب سوزنی را امتحان کنید

طب سوزنی یک درمان باستانی چینی است و سوزن‌های نازکی را در نقاط خاصی از بدن شما فرو می‌کنند. طبیب‌ها می‌گویند در این روش مسیر انرژی در آن نقاط تغییر کرده و تعادل به بدن بازمی‌گردد. طب سوزنی ممکن است درد آرتروز را کاهش دهد و کالج روماتولوژی و بنیاد آرتروز آمریکا آن را مشروط به رعایت مواردی خاص توصیه می‌کند.

 با وجود این که شواهد کافی برای تایید مفید بودن این روش درمانی وجود ندارد، با این حال خطر آسیب‌دیدگی در طب سوزنی کم است. برای انجام این روش درمانی حتماً پیش متخصصی بروید که دارای مجوز است.

همچنین بخوانید: آیا کاهش وزن با طب سوزنی امکان پذیر است؟

5- برای تحمل درد از مدیتیشن استفاده کنید

استفاده از تکنیک‌های مدیتیشن و آرام‌سازی ممکن است به کاهش استرس و درد آرتروز کمک کرده و بدین صورت بتوانید با دردتان کنار بیایید. کم شدن استرس می‌تواند به کاهش التهاب نیز کمک کند. کالج روماتولوژی و بنیاد آرتروز آمریکا، ورزش یوگا و تای چی را پیشنهاد می‌کند. در این ورزش‌ها تکنیک‌های مدیتیشن، آرام‌سازی و تنفس با ورزش‌های تماس پایین ترکیب می‌شوند.

طی مطالعات صورت گرفته توسط موسسه ملی بهداشت (NIH) مشخص شده است که انجام مدیتیشن ذهن‌آگاهی برای برخی از افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی مفید است. اضطراب، استرس و افسردگی همگی از عوارض شایع بیماری‌هایی هستند که باعث درد مزمنی مانند آرتروز می‌شوند.

6- یک رژیم غذایی سالم داشته باشید

یک رژیم غذایی حاوی میوه‌های تازه، سبزیجات و خوراکی‌‌های سالم می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامتتان کمک کند. برخی شواهد نشان می‌دهد که استفاده از رژیم غذایی مناسب می‌تواند افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی و استئوآرتریت از جمله آرتروز زانو را تحت تاثیر قرار دهد. رژیم‌های گیاهی آنتی‌اکسیدان‌هایی را فراهم می‌کنند که با از بین بردن رادیکال‌های آزاد بدن می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند.

از طرف دیگر، یک رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز، غذاهای فرآوری‌شده، چربی، قند و نمک ممکن است التهاب را که یکی از علائم آرتروز است تشدید کند. این غذاها می‌توانند باعث بیماری‌های دیگری مانند چاقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، بیماری قلبی و سایر عوارض دیگر شوند بنابراین برای افراد مبتلا به آرتروز مفید نیستند. توصیه‌های پزشکی موجود در رابطه با استئوآرتریت، مصرف ویتامین D یا مکمل‌های روغن ماهی را به عنوان یک روش درمانی پیشنهاد نکرده‌اند، اما مصرف غذاهای حاوی این مواد مغذی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل ممکن است به سلامت عمومی بدن کمک کند.

مطالب مرتبط