Skip to content

چرا باید لیموترش بخوریم؟

لیموترش

فواید تغذیه ای لیموترش

لیموترش یک میوه محبوب است که معمولا برای طعم دادن استفاده می شود و کمتر افرادی هستند که آن را به صورت تکی مصرف کنند. لیموترش رنگ زرد روشن دارد و به دلیل غنی بودن از اسید سیتریک طعم ترشی دارد. عطر و طعم بی نظیر لیموترش ، آن را به عنصر محبوب در نوشیدنی ها ، دسرها و وعده های غذایی تبدیل می کند. تقریباً از تمام قسمت های لیموترش می توان در پخت و پز استفاده کرد. این میوه سرشار از ویتامین سی می باشد. 

ارزش غذایی

لیموها حاوی چربی و پروتئین بسیار کمی هستند. آنها عمدتاً از کربوهیدرات (10٪) و آب (88-89٪) تشکیل شده اند.یک لیموترش متوسط حدود 20 کالری تأمین می کند. مواد مغذی موجود در 100 گرم لیمو پوست گرفته شامل:

  • کالری: 29
  • آب: 89٪
  • پروتئین: 1.1 گرم
  • کربوهیدرات: 9.3 گرم
  • شکر: 2.5 گرم
  • فیبر: 2.8 گرم
  • چربی: 0.3 گرم

کربوهیدرات موجود در لیموترش در درجه اول از فیبر و قندهای ساده مانند گلوکز ، فروکتوز و ساکارز تشکیل شده است. فیبر اصلی موجود در لیمو پکتین است.فیبرهای محلول مانند پکتین می توانند با کاهش سرعت هضم قند و نشاسته ، سطح قند خون را کاهش دهند. فیبرها بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند و با فواید بی شماری برای سلامتی مرتبط دارند.

لیموترش
لیموترش

ویتامین ها و مواد معدنی

لیمو ترش چندین ویتامین و مواد معدنی دارد که شامل:

  • ویتامین C: آنتی اکسیدان ضروری می باشد که برای عملکرد ایمنی و سلامت پوست ضروری می باشند.
  • پتاسیم: رژیم غذایی سرشار از پتاسیم می تواند سطح فشار خون را کاهش دهد و اثرات مثبتی بر سلامت قلب بگذارد.

لیمو مقادیر بسیار کمی تیامین ، ویتامین B6 و فولات دارد ، منبع خوبی از مواد معدنی نیست ، اما حاوی مقادیر کمی کلسیم ، آهن و پتاسیم می باشد. 

سایر ترکیبات گیاهی

ترکیبات گیاهی مواد زیست فعال طبیعی هستند که در گیاهان یافت می شوند ، برخی از آنها دارای مزایای قدرتمندی برای سلامتی هستند. ترکیبات گیاهی موجود در لیموترش و سایر مرکبات ممکن است اثرات مفیدی بر روی سرطان ، بیماری های قلبی عروقی و التهاب داشته باشند. 

اسید سیتریک

 اسید سیتریک که بیشترین اسید آلی موجود در لیمو است ، به جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک می کند.

هسپریدین

 این آنتی اکسیدان رگ های خونی را تقویت کرده و از تصلب شرایین و تجمع رسوبات چربی (پلاک) در داخل عروق جلوگیری می کند.

دیوسمین 

این  آنتی اکسیدان که در برخی از داروها نیز وجود دارد بر روی سیستم گردش خون تأثیر می گذارد ، دیوسمین باعث بهبود کارکردعضلات و کاهش التهاب مزمن در رگ های خونی می شود.

D- لیمونن

این ترکیب بیشتر در پوست لیمو  ترش یافت می شود و رایحه متمایز لیمو را ایجاد می کند،به طور جداگانه می تواند سوزش معده و رفلاکس معده را تسکین دهد .

فواید لیموترش

لیموترش منبع عالی ویتامین C و فلاونوئیدها می باشد که به عنوان آنتی اکسیدان قوی شناخته می شود. آنتی اکسیدان ها به حذف رادیکال های آزاد که می توانند به سلول ها ی بدن آسیب برسانند کمک می کنند.این مواد مغذی می توانند به جلوگیری از بیماری ها و تقویت سلامتی کمک کنند.برخی مزایای احتمالی مصرف لیمو شامل:

  • کاهش خطر سکته مغزی

 فلاونوئیدهای موجود در مرکبات به کاهش خطر سکته مغزی ایسکمیک در زنان کمک می کنند. سکته ایسکمیک متداول ترین نوع سکته مغزی است که  می تواند هنگامی اتفاق بیفتد که لخته خون مانع جریان خون در مغزمی شود. مصرف منظم و طولانی مدت غذاهایی که حاوی فلاونوئید هستند ، می تواند به محافظت در برابر سرطان و بیماری های قلبی عروقی کمک کند.

  • پیشگیری از سرطان

لیموترش و آب لیمو منبع عالی آنتی اکسیدان و ویتامین C هستند. آنتی اکسیدان ها در جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد به سلول که منجر به سرطان می شود ، کمک می کنند.

  • افزایش جذب آهن

کمبود آهن علت اصلی کم خونی است.ترکیب کردن غذاهایی که دارای ویتامین C زیادی هستند با غذاهای غنی از آهن توانایی بدن در جذب آهن را به حداکثر می رساند.

  • تقویت سیستم ایمنی بدن

غذاهایی که سرشار از ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان ها هستند ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر میکروب های ایجاد کننده سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کنند.اگرچه مکمل های ویتامین C به نظر نمی رسد که باعث کاهش سرماخوردگی شود ، اما به کاهش مدت زمان سرماخوردگی کمک می کند.

  • سلامت قلب 

بیماری های قلبی ، از جمله حملات قلبی و مغزی ، شایع ترین علت مرگ در جهان است. مصرف میوه های سرشار از ویتامین C با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است .میزان کم ویتامین C در خون نیز با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است ، به ویژه در افرادی که دارای اضافه وزن هستند یا فشار خون بالا دارند. 

سلامت قلب
سلامت قلب
  • پیشگیری از سنگ کلیه

اسید سیتریک موجود در لیمو ترش ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد.

عوارض جانبی

لیموترش به طور کلی به خوبی تحمل می شود ، اما مرکبات ممکن است در تعداد کمی از افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کنند. همچنین ممکن است در افراد مبتلا به درماتیت حساسیت تماسی و تحریک پوستی ایجاد کنند. لیموها کاملاً اسیدی هستند ، بنابراین اگر مینای دندان آسیب دیده باشد ، مصرف مداوم آنها ممکن است برای سلامت دندان مضر باشد.

نگهداری لیمو ترش

بسیاری از افراد لیموها را روی میز قرار می دهند تا از رنگ روشن و زیبای آنها استفاده کنند. اما اگر لیموها را در دمای اتاق نگه دارید ، احتمالاً فقط حدود یک هفته دوام خواهند داشت. برای کمک به ماندگاری بیشتر ، لیموها را در یخچال نگهداری کنید. برای ماندگاری مطلوب آنها را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. اگر به درستی ذخیره شوند ، باید حدود 2 تا 3 هفته دوام داشته باشند.لیمو همچنین می تواند به ماندگاری بیشتر غذاهای دیگر کمک کند. برخی محصولات خاص مانند سیب با شروع اکسید شدن قهوه ای می شوند. از این فرآیند به عنوان قهوه ای شدن آنزیمی یاد می شود و زمانی اتفاق می افتد که برخی از آنزیم ها و مواد شیمیایی معروف به ترکیبات فنلی ، اکسیژن را ترکیب کرده و به آن واکنش نشان می دهند. رنگدانه قهوه ای ، ملانین ، کاملا بی ضرر است اما چندان جذاب نیست. غذاهای دیگر مانند گلابی ، موز ، آووکادو ، بادمجان و سیب زمینی نیز دچار قهوه ای شدن آنزیمی می شوند. خاصیت اسیدی آب لیموترش با غیر طبیعی سازی آنزیم ها از قهوه ای شدن جلوگیری می کند. برای ماندگاری بیشتر این غذاها ، روی هر قسمت از میوه که در معرض آن است ، لیمو یا آبلیمو بمالید.

کلام پایانی

لیمو میوه ای تازه است که معمولاً به صورت کامل خورده نمی شود بلکه به عنوان تزیین یا طعم دهنده مصرف می شود. آنها منبع عالی ویتامین C ، فیبرهای محلول و ترکیبات گیاهی هستند همه اینها می توانند مزایای سلامتی زیادی داشته باشند. مواد مغذی موجود در لیمو فواید زیادی برای سلامتی دارند. با این حال ، به دلیل طعم ترش و اسید زیاد ، معمولا به تنهایی مصرف نمی شوند. مصرف آب لیمو به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع که شامل مقدار زیادی میوه تازه است ، می تواند رژیم غذایی فرد را مقوی کند.

منابع نوشته

https://www.healthline.com/nutrition/foods/lemons#bottom-line

https://www.verywellfit.com/lemons-nutrition-facts-calories-and-health-benefits-4114176

https://www.medicalnewstoday.com/articles/283476#takeaway

https://www.webmd.com/diet/health-benefits-lemon#1

مطالب مرتبط