Skip to content

مواد غذایی که می تواند قلب شما را نجات دهد!

سلامت قلب

موادغذایی مفید برای قلب :

بیماری های قلبی تقریباً یک سوم از کل مرگ و میرها را در سراسر جهان تشکیل می دهد. رژیم غذایی نقش مهمی در سلامت قلب دارد و می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تحت تأثیر قرار دهد. در حقیقت ، برخی غذاها می توانند فشار خون ، تری گلیسیرید ، سطح کلسترول و التهاب را تحت تأثیر قرار دهند ،که تمام این موارد خطر بیماری های قلبی را افزایش می دهند. داشتن یک رژیم غذایی با کالری  و مقدار چربی مناسب قسمت مهمی از فرآیند مراقبت از قلب می باشد، برخی از غذاها به دلیل مغذی تر بودن اهمیت بیشتری دارند.انجمن قلب آمریکا رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات ، غلات کامل ، لبنیات کم چرب ، مرغ ، ماهی و آجیل را پیشنهاد می کند. 

سلامت قلب
سلامت قلب

15 ماده غذایی که قلب را تقویت می کند 

سبزیجات برگ سبز

سبزیجاتی مانند اسفناج وکلم پیچ به دلیل داشتن ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها بسیار مشهور هستند. به ویژه منبع خوبی از ویتامین K هستند ، که به محافظت از عروق کمک می کند .آنها همچنین دارای مقادیر زیادی نیترات در رژیم غذایی هستند ، که نشان داده فشار خون و سفتی شریانی را کاهش می دهد هم چنین عملکرد سلولهای پوشاننده رگ های خونی را بهبود می بخشد. تحقیقات نشان داده  افزایش مصرف سبزیجات برگ سبز باعث کاهش خطرابتلا به بیماری های قلبی می شود.

غلات کامل

غلات کامل شامل هر سه قسمت غنی از مواد مغذی دانه هستند که شامل:  جوانه ، آندوسپرم و سبوس است. انواع رایج غلات کامل شامل گندم کامل ، برنج قهوه ای ، جو دوسر ، چاودار ، جو ، گندم سیاه و کینوا است. در مقایسه با غلات تصفیه شده ، غلات سبوس دار فیبر بیشتری دارند ، که به کاهش کلسترول بد و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. مطالعات متعدد نشان داده است که گنجاندن غلات کامل در رژیم غذایی می تواند برای سلامت قلب مفید باشد.

توت

توت فرنگی ، بلوبری ، توت سیاه و تمشک مملو از مواد مغذی مهمی است که نقشی اساسی در سلامت قلب دارند. توت همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند آنتوسیانین است که از استرس اکسیداتیو و التهاب در ایجاد بیماری های قلبی محافظت می کند .مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد توت می تواند چندین عامل خطر برای بیماری های قلبی را کاهش دهد.

آووکادوها

آووکادو منبع بسیار خوبی از چربیهای اشباع نشده است که با کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است. آووکادو همچنین غنی از پتاسیم است که ماده مغذی ضروری برای سلامت قلب می باشد. در واقع ، فقط یک آووکادو 975 میلی گرم پتاسیم یا حدود 28٪ از مقدار مورد نیاز روزانه را تأمین می کند.

ماهی چرب و روغن ماهی

ماهی های چرب مانند ماهی آزاد ، ماهی خال مخالی ، ساردین و ماهی تن سرشار از اسیدهای چرب امگا -3 هستند ، که برای سلامتی قلب مفید می باشند. اگر غذاهای دریایی زیادی نمی خورید ، روغن ماهی گزینه دیگری برای دریافت دوز روزانه اسیدهای چرب امگا 3 است. مکمل های روغن ماهی باعث کاهش تری گلیسیرید خون ، بهبود عملکرد شریانی و کاهش فشار خون می شوند.

گردو

گردو منبع  غنی از فیبر و عناصر ریز مغذی مانند منیزیم ، مس و منگنز است. تحقیقات نشان می دهد که با استفاده از چند وعده گردو در رژیم غذایی می توان از بیماری قلبی محافظت کرد. طبق یک بررسی ، خوردن گردو می تواند کلسترول بد را تا 16٪ کاهش دهد ، فشار خون دیاستولیک را 2-3 میلی متر جیوه کاهش دهد و استرس اکسیداتیو و التهاب را کاهش دهد.

لوبیا

لوبیا حاوی نشاسته مقاوم است ، که در برابر هضم مقاومت می کند و توسط باکتری های مفید روده تخمیر می شود.نشاسته مقاوم با کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول در خون می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد .مطالعات متعدد نشان داده است که خوردن لوبیا می تواند برخی از عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

شکلات تلخ

شکلات تلخ سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند فلاونوئیدها است که می تواند به تقویت سلامت قلب کمک کند.

علاوه بر این ، شکلات می تواند سرشار از قند و کالری باشد ، که می تواند بسیاری از خواص تقویت کننده سلامتی آن را نفی کند.حتماً یک شکلات تلخ با کیفیت بالا و محتوای کاکائو حداقل 70٪ انتخاب کنید و مصرف آن را تعدیل کنید تا از مزایای آن برای سلامت قلب بیشترین استفاده را ببرید.

شکلات تلخ موثر در سلامت قلب
شکلات تلخ موثر در سلامت قلب

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی ها حاوی  لیکوپن است که  خواص آنتی اکسیدانی دارد.آنتی اکسیدان ها به خنثی سازی رادیکال های آزاد مضر ، جلوگیری از آسیب اکسیداتیو و التهاب ، در نتیجه کاهش  بیماری های قلبی کمک  می کنند. سطح پایین لیکوپن در خون با افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی در ارتباط است.

بادام ها

بادام بسیار غنی از مواد مغذی است و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامت قلب بسیار مفید هستند.آنها همچنین منبع خوبی از چربی های اشباع نشده و فیبر سالم هستند ، دو ماده مغذی مهم که می تواند به محافظت در برابر بیماری های قلبی کمک کند . 

دانه ها 

دانه چیا ، دانه کتان و دانه شاهدانه همگی منابع بسیار خوبی از مواد مغذی سالم برای قلب ، از جمله فیبر و اسیدهای چرب امگا 3 هستند.افزودن این نوع دانه ها به رژیم غذایی می تواند بسیاری از عوامل خطر بیماری های قلبی ، از جمله التهاب ، فشار خون ، کلسترول و تری گلیسیرید را بهبود بخشد.

سیر

قرن ها است که از سیر به عنوان یک درمان طبیعی برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شود.در سال های اخیر ، تحقیقات خاصیت دارویی قوی آن را تأیید کرده و دریافته است که سیر حتی می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند. این به دلیل  وجود ترکیبی به نام آلیسین است که دارای بسیاری از اثرات درمانی می باشد. عصاره سیر می تواند از تجمع پلاکت ها جلوگیری کند ، که خطر لخته شدن خون و سکته را کاهش می دهد. حتما سیر را به صورت خام مصرف کنید  یا آن را له کرده و بگذارید چند دقیقه قبل از پخت و پز بماند. این امکان ایجاد آلیسین را فراهم می کند  و حداکثر سود بالقوه آن را برای سلامتی به همراه دارد.

روغن زیتون

روغن زیتون یک ماده اصلی در رژیم غذایی مدیترانه ای است ، فواید روغن زیتون برای قلب به خوبی اثبات شده است. روغن زیتون مملو از آنتی اکسیدان هایی است که می تواند التهاب را تسکین داده و خطر بیماری مزمن را کاهش دهد .همچنین غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده است و بسیاری از مطالعات آن را باعث بهبود سلامت قلب می دانند. 

چای سبز

چای سبز دارای مزایای سلامتی  گسترده از  کمک به روند چربی سوزی تا  بهبود حساسیت به انسولین است. همچنین مملو از پلی فنول و کاتچین است که می تواند به عنوان آنتی اکسیدان برای جلوگیری از آسیب سلول ، کاهش التهاب و محافظت از سلامت قلب عمل کند.

سیب قرمز

ارتباط سیب با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی اثبات شده است . سیب حاوی ترکیبات مختلفی است که عوامل مختلف مرتبط با سلامت قلب را بهبود می بخشد. به عنوان مثال ،  حاوی یک ماده شیمیایی به نام کوئرستین است که به عنوان یک ماده ضد التهاب طبیعی عمل می کند. کوئرستین به جلوگیری از لخته شدن خون نیز کمک می کند.سیب حاوی فیبر محلول است که کلسترول بد را کاهش می دهد، همچنین حاوی پلی فنول می باشد که اثرات آنتی اکسیدانی دارد. 

کلام پایانی

با پیشرفت علم ، ارتباط بین رژیم غذایی و بیماری های قلبی قویتر شده است. آنچه در بشقاب خود قرار می دهید می تواند تقریباً در همه جنبه های سلامت قلب تأثیر بگذارد ، از فشار خون و التهاب گرفته تا سطح کلسترول و تری گلیسیرید.گنجاندن غذاهای سالمی که گفته شد  در رژیم غذایی می تواند عملکرد قلب را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را به حداقل برساند.

منابع نوشته 

https://www.webmd.com/heart-disease/ss/slideshow-foods-to-save-your-heart

https://www.healthline.com/nutrition/heart-healthy-foods#TOC_TITLE_HDR_17

https://www.verywellhealth.com/foods-that-are-good-for-your-heart-2507169

مطالب مرتبط

عوارض زایمان زودرس
دانستنی های پزشکی
هومن حجتی

عوارض زایمان زودرس

عوارض زایمان زودرس همه نوزادان نارس عوارض سلامتی ندارند. اما زود به دنیا آمدن می‌تواند مشکلات پزشکی کوتاه مدت و طولانی مدت ایجاد کند. به

ادامه مطلب »