Skip to content

ماه رمضان بهترین ماه برای بارداری

بهترین ماه برای بارداری

ماه رمضان بهترین ماه برای بارداری

استفراغ بارداری موجب ناتوانی مادر می‌شود.

برخی افراد تصور می‌کنند با روزه‌داری قوای جسمانی بدن آن قدر کاهش می یابد که اقدام به بارداری در این ماه نمی کنند. در صورتی که اگر در ماه رمضان از سفره غذایی متعادل و سالم استفاده کنید تاثیری بر میزان باروری شما نخواهد داشت. اقدام کردن به بارداری در ماه مبارک رمضان منعی ندارد. به شرطی که شما از نظر بارداری مشکلی (مثل عدم تخمک گذاری که نیاز به دارو دارد و کاهش حرکت اسپرم و …) نداشته باشید. اگر نیاز است داروهای خاصی استفاده کنید تا جایی که ممکن است در طول افطار تا سحر استفاده کنید.

برخی خانم ها نگران این هستند که مبادا باردار شده باشد، و ندانند و روزه بگیرند. اولا تشکیل بارداری و روند لانه گزینی حداقل 7-10 روز پس از تخمک گذاری ایجاد می شود. ثانیا شما با آزمایش خون متوجه بارداری تان شده و روزه داری را قطع می کنید. به نظر نمی رسد یکی دو روز، روزه داری در آن زمان تاثیر خیلی بدی روی جنین احتمالی داشته باشد.

طول مدت بارداری 9 ماه است و بسیاری از خانمهای باردار قسمتی از این 9 ماه را در ماه رمضان سپری می کنند.

بدن یک خانم باردار به لحاظ فیزیکی و بیوشیمیایی تغییرات بسیار زیادی می کند که این تغییرات شامل تغییرات متابولیسم قند و چربی و هم چنین تغییرات دستگاه گوارش نیز می باشد . برای آشنایی با پاره ای از این تغییرات ، بهتر است بدانید  که یک خانم باردار در حالت عادی روزی  300 کیلوکالری بیشتر از دیگران به انرژی نیاز دارد که از راه تغذیه دریافت می کند. بهترین حالت دریافت این مقدار کالری، این است که مادر باردار به دفعات زیاد با فواصل کوتاه، اما با حجم کم غذا بخورد. از طرفی تهوع و استفراغ بارداری خود موجب ناتوانی مادر در روزه داری می شود چون همانطور که می دانید استفراغ کردن روزه را باطل می کند.

 چرا در بارداری روزه نگیریم؟

بدن انسان‌ها طوری تنظیم‌شده که برای تغذیه تک‌تک سلول‌هایش از گلوکز (قند) استفاده می‌کند.  اگر این قند را در خون پیدا نکند (به دلیل عدم تغذیه مناسب ) مجبور می‌شود پروتئین و چربی را به‌عنوان منبع انرژی برای سلول‌هایش استفاده کند.  در این حالت، کتون خون مادر بالا رفته  و این کتون از جفت عبور کرده و  وارد خون جنین می‌شود. سپس وارد دستگاه عصبی (مغز و …) شده و می‌تواند به آن آسیب بزند. چراکه کتون برای سیستم مغز و اعصاب جنین مضر است.

رشد سلول‌های مغزی جنین در سه‌ماهه اول بارداری (خصوصاً 8 هفته اول) بسیار حساس است و در این دوران اصلاً روزه‌داری توصیه نمی‌شود.

از طرفی رشد و وزن گیری جنین در سه‌ماهه سوم بارداری در اوج خود قرار دارد و وزن نهایی جنین در آن زمان تثبیت می‌شود. بنابراین در ماهه‌ای آخر بارداری هم توصیه می‌شود روزه نگیرید.

همه‌ی این صحبت‌ها برای مادرانی بود که به لطف خدا، مشکل خاصی در بارداری و سلامتشان وجود ندارد. اما اگر مادر باردار مسائلی مثل فشارخون بالا ، دیابت و …داشت ، به‌هیچ‌عنوان روزه نگیرد.

اما درنهایت ، هنوز در همه جای دنیا این‌یک سؤال بدون جواب قاطع است! هر شخصی بسته به شرایط خودش با مشورت پزشک می‌تواند تصمیم بگیرد.

 

مطالب مرتبط