Skip to content

همه چیز درباره سلولیت ناحیه شکم

چگونه با سلولیت ناحیه شکم برخورد کنیم؟

سلولیت، نواحی پوستی فرورفته و مانند پوست پرتقال است، که بیشتر در ناحیه ران و باسن دیده می‌شود. بااین‌حال، امکان ایجاد سلولیت، در سایر نواحی بدن، مانند شکم نیز وجود دارد. سلولیت، به نوع خاصی از بدن محدود نشده، و در هر دو جنس، تمام سنین و با هر شکل بدنی ممکن است ایجاد شود. اگرچه سلولیت به خودی خود هیچ خطری برای سلامتی ندارد، اما، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند، برای دلایل زیبایی، از شر آن خلاص شوند. در ادامه، به سلولیت شکم ، علل آن و روش‌های مقابله با آن می‌پردازیم.

علل ایجاد سلولیت در ناحیه شکم چیست؟

علت ایجاد سلولیت و ظاهر پوستی خاص آن، فشار ناشی از بافت چربی، به بافت همبند بالایی آن است. سلولیت در هرنقطه از بدن می‌تواند ایجاد شود، از جمله شکم، اما بروز آن، در نواحی از بدن، که بافت چربی بیشتری دارند، بالاتر است.

سلولیت شکم

سلولیت در هر دو جنس دیده می‌شود، اما بروز آن در زنان بیشتر است. برخی تحقیقات مشخص کرده‌اند، که حدود 90 درصد از زنان، به درجاتی از سلولیت در نواحی مختلف بدن مبتلا هستند.

افزایش سن، و نازک شدن پوست در اثر آن، باعث افزایش احتمال ابتلا به سلولیت می‌شود. همچنین، نازک شدن پوست، باعث مشخص‌تر شدن سلولیت‌های قبلی می‌شود.

سابقه خانوادگی نیز، در ایجاد سلولیت نقش دارد. افرادی، که والدین آن‌ها، به سلولیت مبتلا هستند، با ریسک بیشتری به سلولیت مبتلا می‌شوند.

از علل شایع ایجاد سلولیت، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بارداری: بعضی از خانم‌ها، در طی بارداری و بعد از آن، به دلیل افزایش وزن در مدت زمان کوتاه و همچنین سطح بالای استروژن، دچار سلولیت در ناحیه شکم می‌شوند.
  • رژیم‌غذایی: رژیم‌غذایی فاقد آنتی‌اکسیدان‌های ضروری برای بدن، می‌تواند باعث دهیدراته شدن پوست و کاهش کلاژن پوست شود. هردو این موارد، احتمال ابتلا به سلولیت را در طول زمان افزایش می‌دهد.
  • التهاب: انواع التهاب‌ها، می‌تواند باعث ایجاد آثار منفی در بافت همبند و ایجاد سلولیت شود.
  • تغییرات وزن: کاهش یا افزایش شدید و سریع وزن، می‌تواند باعث کشیده شدن پوست، و تجمع بیشتر سلول‌های چربی در پوست و ایجاد سلولیت شود.

آیا ورزش در بهبود سلولیت موثر است؟

از آن‌جایی، که سلولیت، در اثر تجمع چربی ایجاد می‌شود، بهترین راه رهایی از آن، کاهش بافت چربی است. یکی از موثرترین راه‌ها برای این‌ کار، ورزش کردن است. بهترین نوع ورزش، برای مقابله با سلولیت شکم، ورزش‌های هوازی به‌همراه دو تا سه نوبت تمرینات قدرتی است.

از ورز‌ش های مناسب، برای از بین بردن سلولیت در شکم، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • پیاده‌روی سریع، یا دویدن
  • دوچرخه سواری
  • شنا
  • قایقرانی
  • رقصیدن

برخی از تمرینات قدرتی، هنگامی که همراه با تغذیه مناسب و ورزش‌های هوازی باشند، با افزایش بافت عضلانی، در مقابله با سلولیت، موثر هستند.

از این تمرینات، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کرانچ
  • حرکت حشره مرده (Dead bug)
  • حرکت پلانک

بهتر است، ورزش را با شدت کم آغاز کرده و به تدریج، شدت آن‌را افزایش دهید.

سایر روش‌های درمانی مناسب، در از بین بردن سلولیت در ناحیه شکم چیست؟

برخلاف تبلیغات فراوان، تاکنون، هیچ روش درمانی قطعی برای سلولیت شکم پیدا نشده است. روش‌های درمانی موجود، در بهبود ظاهری سلولیت‌ها موثر بوده، و برای حفظ تاثیر، نیاز به تکرار دارند.

برخی از این روش‌های درمانی، شامل موارد زیر هستند:

درمان با امواج صوتی

مطالعات انجام شده، از تاثیر بسیار مناسب درمان با امواج صوتی، در بهبود ظاهر سلولیت خبر می‌دهند. این روش درمانی، عارضه خاصی نداشته و علاوه‌بر تاثیر مناسب، استفاده از آن ایمن و بدون خطر است.

امواج تولید شده، باعث از بین بردن بافت چربی ایجاد کننده سلولیت، و القای ساخت کلاژن، و افزایش الاستیسیتی پوست می‌شوند.

درمان با لیزر

لیزر، علاوه‌بر درمان طیف وسیعی از مشکلات پوستی، در بهبود ظاهر سلولیت نیز، بسیار موثر است.

علت تاثیر مثبت لیزر، در درمان سلولیت شکم، افزایش جریان خون در ناحیه درگیر، و کمک به کاهش کشیدگی و بهبود ظاهری پوست است.

لیزر در کاهش بافت چربی در ناحیه مبتلا، و افزایش ضخامت پوست، موثر است.

ماساژ

ماساژ، نه‌تنها، در کمک به کاهش درد‌ها و خستگی‌های عضلانی موثر است، بلکه به بهبود جریان خون، و درناژ لنف در پوست نیز کمک می‌کند.

با بهبود جریان خون، و کاهش تجمع مواد سمی، ماساژ، باعث بهبود ظاهر پوست در کوتاه مدت نیز می‌شود.

ماساژ مناسب برای کاهش علائم سلولیت، برای نواحی مختلف بدن متفاوت است.

آزادسازی بافت به کمک خلا

در این روش، متخصص پوست، از وسیله‌ای با تیغ‌های کوچک، برای برش باندهای سلولیت، و آزادسازی پوست استفاده می‌کند. این عمل، به بهبود ظاهر پوست کمک می‌کند.

برای درمان سلولیت در ران و باسن، می‌توان از نوعی جراحی کمک گرفت، در طول این جراحی، سوزن‌های ریزی به زیر پوست وارد می‌شود، تا باندهای ایجاد کننده سلولیت را جدا کند. این روش، با وجود تاثیر مناسب خود در از بین بردن سلولیت در ناحیه ران و باسن برای حدود 3 سال، اما توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، برای سلولیت شکم، توصیه نشده است.

روش‌های پیشگیری از ایجاد سلولیت در ناحیه شکم

روش‌های زیر، در کاهش احتمال ایجاد سلولیت در شکم موثر است: 

  • مصرف میزان کافی آب، و جلوگیری از کم‌آبی: مصرف حداقل 8 لیوان آب در روز، برای سلامت پوست موثر است.
  • مصرف میزان کافی میوه‌ها و سبزیجات: آب موجود در میوه‌ها و سبزیجات، به تامین بیشتر آب موردنیاز بدن، کمک می‌کند.
  • عدم مصرف غذاهای حاوی شکر فراوان: مصرف غذاهای شیرین و حاوی شکر فراوان، باعث ایجاد توکیسن‌های مضر در بدن می‌شود.
  • کاهش وزن و حفظ وزن مناسب: کاهش وزن، باعث کاهش بافت چربی شده، و باعث بهبود ظاهر سلولیت می‌شود.

آیا سلولیت درمان می‌شود؟

باید توجه داشت، که با وجود روش‌های فراوان توصیه شده، برای درمان سلولیت، اما هیچکدام از این روش‌ها، باعث از بین بردن کامل آن نمی‌شوند. این روش‌ها تنها، در بهبود ظاهر و محو تر شدن سلولیت موثر هستند.

برای مثال، محصولات نگهداری از پوست اختصاصی، برای درمان سلولیت، مانند: کرم‌ها و پمادهای مختلف، باعث افزایش ضخامت سطح فوقانی پوست شده، و ظاهر سلولیت را بهتر می‌کنند.

ورزش منظم، در بهبود جریان خون بافت موثر است، و مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، مانند: قهوه، در کاهش آسیب به پوست و جوان ماندن آن موثر است. اما، هیچکدام از این روش‌ها، در از بین بردن کامل سلولیت، موثر نیستند.

منبع نوشته :

https://www.healthline.com/health/cellulite-on-stomach-2#bottom-line

https://www.livestrong.com/article/58821-rid-belly-cellulite/

مطالب مرتبط